Hailuodossa on helppo olla onnellinen

Yli 30 vuotta olen ollut Hailuodon lumoissa. Olemme olleet perheen kanssa saarella vuokramökeissä, kesäpiknikillä Marjaniemessä, ystäväni pienessä kesämökissä, päivän pikavisiiteillä.

Syyskesällä 2006 tapasin luotolaisen Eilan, joka omistaa vuonna 1920 rakennetun Piilin maalaistalon. Kun ensimmäisen kerran astuin Piilin pirttiin, haukoin henkeäni: voisinko minä viettää täällä kesäaikaani! Niin meistä tuli Piilin kesäasukkaita, ja hiljalleen talo alkoi käydä tutuksi ja läheiseksi.

Hailuotolaista onnen olotilaani lisää se, että meistä on tullut Eilan kanssa hyvät ystävät. Olemme toistemme ihmisiä. Piilissä saan elää niin kuin tahdon. Minulla on vapaus, jota vuokraemännän kontrolli ei sido.

torstai 3. elokuuta 2017

Hailuoto Organum

Kävimme vieraitteni kanssa Ulkokarvossa katsomassa Hailuoto Organum -teosta. Tarkempia tietoja siitä löytyy tästä linkistä: http://www.hailuoto.fi/matkailu/nahtavyydet/hailuoto  

Valitettavasti polku tuonne Organumiin on melkein ummessa. Saa puskea itsensä kaislikon läpi. Kummallista, ettei Hailuodon kunta huolehdi paikasta paremmin. Luulisi matkailuun perehtyneitä kiinnostavan pikkuisen enemmän tällaisetkin seikat. Antaa huolimattoman ja rähjäisen kuvan koko paikasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donnalla on aikaa laskea tähtiä