Hailuodossa on helppo olla onnellinen

Yli 30 vuotta olen ollut Hailuodon lumoissa. Olemme olleet perheen kanssa saarella vuokramökeissä, kesäpiknikillä Marjaniemessä, ystäväni pienessä kesämökissä, päivän pikavisiiteillä.

Syyskesällä 2006 tapasin luotolaisen Eilan, joka omistaa vuonna 1920 rakennetun Piilin maalaistalon. Kun ensimmäisen kerran astuin Piilin pirttiin, haukoin henkeäni: voisinko minä viettää täällä kesäaikaani! Niin meistä tuli Piilin kesäasukkaita, ja hiljalleen talo alkoi käydä tutuksi ja läheiseksi.

Hailuotolaista onnen olotilaani lisää se, että meistä on tullut Eilan kanssa hyvät ystävät. Olemme toistemme ihmisiä. Piilissä saan elää niin kuin tahdon. Minulla on vapaus, jota vuokraemännän kontrolli ei sido.

tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulukuinen Marjaniemi Marjaniemen hiekkaranta viileänsävyisessä talviasussaan
Olin viime viikonloppuna Hailuodossa valokuvauksen opiskelun kurssikavereitteni kanssa. Hailuoto näytti eksoottiset kasvonsa: napakkaa viimaa ja  lumituiskuakin. Hailuodon joulukuusta löytyy hienoja värisävyjä.

2 kommenttia:

  1. Olin Hailuodossa ensimmäisen kerran viime maanantaina. Voin kuvitella saaren lumon. Hiljaisuus oli uskomatonta. Kaunis kuvasarja.

    VastaaPoista

Donnalla on aikaa laskea tähtiä