Hailuodossa on helppo olla onnellinen

Yli 30 vuotta olen ollut Hailuodon lumoissa. Olemme olleet perheen kanssa saarella vuokramökeissä, kesäpiknikillä Marjaniemessä, ystäväni pienessä kesämökissä, päivän pikavisiiteillä.

Syyskesällä 2006 tapasin luotolaisen Eilan, joka omistaa vuonna 1920 rakennetun Piilin maalaistalon. Kun ensimmäisen kerran astuin Piilin pirttiin, haukoin henkeäni: voisinko minä viettää täällä kesäaikaani! Niin meistä tuli Piilin kesäasukkaita, ja hiljalleen talo alkoi käydä tutuksi ja läheiseksi.

Hailuotolaista onnen olotilaani lisää se, että meistä on tullut Eilan kanssa hyvät ystävät. Olemme toistemme ihmisiä. Piilissä saan elää niin kuin tahdon. Minulla on vapaus, jota vuokraemännän kontrolli ei sido.

torstai 16. elokuuta 2012

Rautaletto

Rautaleton pieni kalamökkikylä on melkein tyhjillään. Niin tämäkin asumus, jonka ainoana lukkona on pönkkä ovella. Kurkistimme sisälle, missä aika on pysähtynyt. Yksi mökki siellä oli saanut uudet asukkaat, ja sitä remontoitiin.

Otin toista sataa kuvaa, mutta kuten aina, vain muutamat ovat onnistuneita. Oma suosikkini taitaa olla tämä yllä olevan mökin sisältä otettu ikkunakuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donnalla on aikaa laskea tähtiä