Hailuodossa on helppo olla onnellinen

Yli 30 vuotta olen ollut Hailuodon lumoissa. Olemme olleet perheen kanssa saarella vuokramökeissä, kesäpiknikillä Marjaniemessä, ystäväni pienessä kesämökissä, päivän pikavisiiteillä.

Syyskesällä 2006 tapasin luotolaisen Eilan, joka omistaa vuonna 1920 rakennetun Piilin maalaistalon. Kun ensimmäisen kerran astuin Piilin pirttiin, haukoin henkeäni: voisinko minä viettää täällä kesäaikaani! Niin meistä tuli Piilin kesäasukkaita, ja hiljalleen talo alkoi käydä tutuksi ja läheiseksi.

Hailuotolaista onnen olotilaani lisää se, että meistä on tullut Eilan kanssa hyvät ystävät. Olemme toistemme ihmisiä. Piilissä saan elää niin kuin tahdon. Minulla on vapaus, jota vuokraemännän kontrolli ei sido.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Kesähuone rakentuu Piilin entiseen kesäköökiin

Tänä kesänä aloimme Eilan kanssa toteuttaa kauan muhinutta ajatustani muuttaa vanha kesäkööki mukavaksi kesähuoneeksi. Inventoimme vanhojen tavaroiden varastoksi muuttunutta köökiä, kärräsimme pois tavaroita, joita emme halunneet esille. Pesin ja puunasin, asettelin esineitä uuteen järjestykseen, nautin niiden yksinkertaisesta kauneudesta ja ajan patinasta. Lattiat pestiin painepesurilla. Kuvassa kaikki on vielä aivan alussa, inventaario meneillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donnalla on aikaa laskea tähtiä